Volley Tilburg D5 tegen Jola Olympus D1

Door: Krista Vos, 4 oktober 2017

Matchday! Na een voorbereiding van 5 weken konden we eindelijk aan de gang. Tegenstander: Volleybal Tilburg. Dit is al tijden een angstgegner, voornamelijk vanwege de grote ruimtelijke sporthal en meestal ook goede service. Aan warmte geen gebrek, al snel vielen de zweetdruppels van ons voorhoofd. We begonnen fantastisch. Alles gebeurde zorgvuldig en de tegenstander maakte veel fouten. Paar blokjes hier, paar ketsers daar en voordat we een volledige ronde waren doorgedraaid stond de score 9-25 op het scorebord. Behoorlijk onder de indruk van onze eigen prestatie gingen we verder. Helaas ging het bij ons niet meer zo makkelijk en kwam Volley Tilburg terug in haar spel, voornamelijk door een goede service. De ketsers kwamen nu vaker aan onze kant voor. Hierdoor net verloren met 27-25. Even een praatje van de coach over het belang dat wij ook goed serveren, schouders eronder en gaan! Set 3 ging weer wat gemakkelijker. Hierdoor winst met 20-25. Misschien zouden we nog op tijd klaar zijn om de Nederlandse volleybal dames te zien schitteren? Maar nee, set 4 eindigde wederom na een boel passfouten in 25-20. In de laatste set probeerden we te verrassen met Tess in de spelverdeling. Helaas viel er niet veel te verdelen, omdat de bal vaker achteruit dan vooruit ging. Pas bij 10-2 gingen we weer volleyballen. Het eindresultaat: 7-15 en een 3-2 verlies van de wedstrijd. Een wedstrijd waarin we ook veel goed volleybal hebben laten zien, maar waar ruimte is voor verbetering.

Dat komt goed! Zaterdag 7 oktober spelen we onze eerste thuiswedstrijd om 15:45. Be there!

Wedstrijdinfo

Volley Til... DS 5 - Jola Olympus DS 1 3 - 2 (09-25, 27-25, 20-25, 25-20 , 15-07)