City Bril Krimpen HS2 - Jola Olympus HS1

Door: Patrick Watzeels, 25 oktober 2017

Vandaag stond de wedstrijd tegen City Bril Krimpen op het programma. Wilfried was er vandaag niet bij, gelukkig wilde Mario graag meedoen vandaag waardoor we in ieder geval een wissel hadden. Arno zullen we een groot deel van het seizoen moeten missen, hij zal in 2018 weer aanhaken en ons verder versterken. We moesten al om 12:15 aantreden in Krimpen en dus al vroeg op pad. De eerste set werd begonnen met Tijn als spelverdeler, Sipke en Patrick op midden, Erik en Emil als passer-lopers en Paul op de diagonaal. Lars trok vandaag weer zijn libero shirt aan om de ballen achterin op te vissen. De laatste wedstrijden is onze start niet altijd even goed. Vandaag starten we gelijk sterk. Met een sterke sprongservice serie van Emil pakken we al vroeg in de set een voorsprong. We houden de voorsprong tot diep in de set vast. Servicedruk is bij vlagen goed, achterin verdedigen we beter als in de voorgaande wedstrijden en ook de spelverdeling was prima. Richting het einde van de set komt City Bril wat dichterbij en helaas voor ons komen ze ook langszij. Tot over de 25 punten is het dan stuivertje wisselen. Wij komen op setpunt, City Bril pakt de side-out. Zij op setpunt, wij pakken de side-out. Tot dat de scheids het genoeg vond en netfout floot toen een bal van Erik via het net rechtdoor werd geslagen. Volgens de scheids was het niet de bal maar Erik die het net raakte: 31-29 voor City Bril.
De 2e set beginnen we met dezelfde opstelling en dezelfde instelling. Vol erop. Tot driekwart van de set is het kopie van de eerste set. We pakken een voorsprong, maar ook nu kapituleren we weer richting het einde van de set. Het blok sluit net niet goed genoeg op beslissende momenten en we zijn af en toe niet in staat op de side-out te pakken. De set gaat met 25-19 naar City Bril. 2-0 achter, maar toch overheerst het gevoel dat er iets valt te halen. Hier met 4-0 verliezen, dan zouden we ons gigantisch tekort doen.
In de 3e set, wederom weinig reden tot wisselen, beginnen we wederom sterk. Blokkerend proberen we, zeker in de fases dat de tegenstander met 2 aanvallers aan het net, staat door te schuiven met de middenblokkeerder. Dat resulteert dat Emil voor het eerst in wedstrijdverband een middenman afblokt. Eigenlijk is geen vuiltje aan de lucht deze set, we trekken het niveau nu de hele set door en dan is de uitslag ook in ons voordeel: 19-25.
Helaas lijkt de pijp in de 4e set wat leeg te zijn. We maken links en rechts wat fouten waardoor City Bril een punt of 8-9 voorsprong pakt. Sipke weet met een sterke serviceserie dit nog terug te brengen naar 4 punten, maar helaas gaat toch de 4e set en daarmee de wedstrijd verloren: 25-18. Ondanks dat Mario nog werd ingewisseld en met een paar goede ballen nog wat punten mee wist te pakken.

De ene 3-1 nederlaag is de andere niet. Waar we vorige week tegen Sliedrecht 2 sets weinig hadden in te brengen was dat vandaag wel anders. De opwaartse lijn is ingezet en volgende week wacht onze 2e thuiswedstrijd. Concurrent Voleco is dan de tegenstander. Wilfried is dan weer terug van vakantie. Helaas moet Tijn verstek laten gaan, Niels zal voor deze wedstrijd het gele shirt nog een keer aantrekken en Tijn vervangen. Hopelijk kunnen we de opwaartse lijn doorzetten en pakken we zaterdag wel de volle buit. Twee keer scherp trainen deze week en dan op naar Voleco! Tot zaterdag! 15:45 in onze eigen Amerhal.

Wedstrijdinfo

City Bril ... HS 2 - Jola Olympus HS 1 3 - 1 (31-29, 25-19, 19-25, 25-18 )