Jola Olympus HS1 - Next Volley Dordrecht HS2

Door: Emil Huigen, 20 januari 2018

Op zaterdag 13 januari mochten de heren van Jola voor de eerste keer opdraven in 2018. Vol goede moed om meer punten te gaan pakken dan in de eerste helft van het seizoen. De eerste wedstrijd zou worden gespeeld met een beperkte selectie. Schets en Lars zijn namelijk op vrijdag vertrokken voor een welverdiende rustvakantie in de sneeuw. Jola had wederom de steun van Niels van Dongen. Dames 2 speelde voor Jola en liet het gelukkig niet tot een vijf setter komen in hun wedstrijd (3-1 overwinning). Hierdoor kon de wedstrijd van heren 1 op tijd beginnen.

De eerste set werd gestart met Niels van Dongen, Sipke Siersma, Patrick Watzeels, Paul van Meggelen, Erik Slavenburg en Emil Huigen. Tijn Ackermans werd ingezet als flying libero zonder fancy shirt. Dit is mogelijk omdat er vanaf dit seizoen 6 keer gewisseld mag worden in één set. Na lekker ingeslagen te hebben ingeslagen kon de wedstrijd van start. Jola bleek vanaf het eerste moment messcherp te zijn. Next Volley werd overrompeld door het felle spel van Jola. Dit is overigens niet vreemd omdat wij in de uitwedstrijd eerder dit seizoen niet bepaald een visitekaartje hadden afgegeven. De heren uit Made kwamen al snel op een ruime voorsprong en gaven deze niet meer weg (25-15). Een heerlijke binnenkomer, maar uiteraard begint de volgende set weer gewoon op nul tegen nul. Jola kon het sterke spel vasthouden in de tweede set. Sipke en Paul vormden een torenhoog blok op rechts waar Next keer op keer de bal tegenaan fönde. In combinatie met de servicedruk van onder andere Tijn werd ook deze set overtuigend gewonnen (25-16). Op naar de volgende set zou je denken. In de derde set begon Next iets slimmer te spelen en maakte Jola meer persoonlijke fouten. Jola bleef echter goed bij in de eerste helft van de set. De tweede helft werden de heren echter volledig afgetroefd door wijzigingen in de verdediging van Next. Rechtdoor werd dichtgezet in de blokkering waardoor de lange middenmannen van Next volledig werden benut (14-25). De vierde set stond Floran Zwegers als coach voor de moeilijke opgave om het tij te keren. Met een zo goed als lege bank valt dit niet mee. Door drie plaatsen vooruit te draaien kregen alle aanvallers van Jola een ander blok voor zich. Nu Next eveneens aan de overwinning geproefd had moest in de vierde set alles uit de kast getrokken worden. Het bleek een zeer spannende set waarbij de kansen over en weer gingen. Uiteindelijk wist Jola boven de 20 een gaatje te slaan en de wedstrijd binnen te slepen (25-23). Een goed begin van het jaar! Thnx voor jullie support in de Amerhal!

In de uren die daarop volgenden floreerde heren 1 eveneens. Tijdens de quiz bleek namelijk dat Patrick Watzeels de bijzondere gaven heeft om alle muzieknummers tussen 1960 en 2017 binnen 2 seconden te kunnen herkennen en benoemen.

Wedstrijdinfo

Jola Olympus HS 1 - Next Volle... HS 2 3 - 1 (25-15, 25-16, 14-25, 25-23 )